AcasăInfo HDHDTV în 7 paşi6. Bucură-te la maxim de HDTV


6. Bucură-te la maxim de HDTV

Bucura-te_la_maxim_de_HDTVDacă ți-ai cumpărat deja un TV high definition si un media player HD, mai jos ai cateva sfaturi pentru a obține o experiență cât mai plăcută în timpul vizionării unui film.

  • Reglați din televizor luminozitatea, contrastul și culorile astfel încât să pară cât mai apropiate de culorile naturale. Chiar dacă pe moment luminozitatea maximă și contrastul mare par impresionante, la vizionare îndelugată acestea devin obositoare pentru ochi. La majoritatea televizoarelor se pot face setări predefinite ale modurilor video (Picture mode), dar în general pentru filme este rocomandat modul Standard sau eventual Cinema, dacă este întuneric în cameră. Setările Vivid sau Sport pot să devină foarte repede obositoare pentru ochi.
  • Calitatea fișierului video este esențială pentru claritatea imaginii. Chiar dacă un media player face upscaling al filmelor AVI/DivX, calitatea imaginii nu va fi comparabilă cu cea a unui fișier 1080p. Cea mai mare claritate se obține prin redarea formatelor Blu-Ray ISO, locul secund fiind ocupat de fișierele MKV 1080p. În general, regula de aur este că imaginea va fi cu atât mai clară cu cât fișierul sursă este mai mare.
  • Sunetul este un aspect important , existând voci care afirmă că peste 50% din experiența vizionării unui film este dată de calitatea sunetului. Ideal este sa redați sunetul printr-un sistem surround 7.1 sau 5.1, care sa decodeze formatele audio HD. Dacă acest lucru nu este posibil, este recomandat să cuplați măcar un sistem audio 2.1 (2 boxe + subwoofer) la televizor deoarece majoritatea televizoarelor LCD, LED sau Plasma au un sunet foarte ascuțit, lipsit de frecvențe joase și medii.
 
Afişează toate produsele

Căutare avansată

Produse promoţionale

1.810 RON
1.699 RON
Economisiţi: 111 RON

379 RON
299 RON
Economisiţi: 80 RON

1.399 RON
1.299 RON
Economisiţi: 100 RON

529 RON
449 RON
Economisiţi: 80 RON

649 RON
549 RON
Economisiţi: 100 RON

949 RON
839 RON
Economisiţi: 110 RON

Viziteaza magazinul HD mag pe ShopMania