Acas?Info HD3. Alege un media player HD


3. Alege un media player HD

balance-weight-scale1Pentru a alege un media player trebuie luati in considerare mai multi factori si trebuie sa stabilesti criteriile care sunt importante pentru tine.

Primul aspect ce trebuie luat in considerare este procesorul / decodorul video. Pe piata, in momentul de fata, exista 3 variante uzuale de procesor video

 • Sigma Designs 8642 / 8643 - 667 Mhz
 • Realtek 1073 - 400 Mhz
 • Realtek 1283 - 400 Mhz

Chipsetul de la Sigma Designs este recunoscut in general ca avand o calitate mai buna a imaginii, dar si o rapiditate mai mare a navigarii in meniurile aparatelor, motiv pentru care se gaseste in general in media playere premium. De asemenea, doar unele media playere echipate cu chipsetul 8643/8642 pot reda meniurile complete ale imaginilor Bluray ISO (Popcorn Hour C-200 si produsele Dune HD)

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este existenta functiilor suplimentare, care aduc un plus de valoare aparatelor:

 • Interfata Media Jukebox - Permite extragerea automata de pe internet a informatiilor despre colectia ta de filme si muzica (genul filmului, poster, rezumat, actori) si sortarea / cautarea dupa anumite criterii. Momentan produsele Popcorn Hour si Xtreamer dispun de aceasta functie incorporata, fara a mai fi necesare configurari suplimentare.
 • Client BitTorrent - Permite descarcarea fisierelor utilizant protocolul BitTorrent - Disponibil in produsele Dune HD si Popcorn Hour
 • Youtube HD - Momentan produsele Popcorn Hour sunt singurele media playere de pe piata ce permit redarea filmelor HD de pe Youtube
 • Youtube - Vezi filme de pe Youtube direct pe TV - Popcorn Hour, Xtreamer, Hyundai
 • Internet Radio - O functie destul de comuna, intalnita in majoritatea media playerelor
 • Browser Web - Permite accesarea siteurilor direct de pe TV - Facilitate disponibila la produsele HDI Dune HD

Exista si media playere hibride, care au si unitate optica Blu-Ray incorporata (Dune HD Max si Dune HD Smart B1). Acestea permit redarea discurilor DVD, BluRay, CD atat originale cat si a copiilor de backup si a discurilor cu date (fisiere MKV, AVI etc). Trebuie mentionat ca la majoritatea media playerelor se poate adauga o unitate BluRay/DVD externa, dar nu va vi posibila redarea discurilor BD sau DVD originale din cauza lipsei cheilor de decriptare.

Mai exista si media playere care pot receptiona si inregistra semnal DVB-T HD (TVR HD, Pro TV HD, Sport.RO HD), dar si inregistra din surse AV externe (spre exemplu de la un receiver de televiziune digitala). Hyundai R3150S si Hyundai R600K sunt doua astfel de media playere.

In final, luand in considerare, performanta, gama de pret, designul si functiile suplimentare, putem face urmatoarea clasificare generala:

 • Media playere premium (high end) - Popcorn Hour C-200, Dune HD Max, Dune HD Duo
 • Media playere mid-level - Dune HD Smart, Popcorn Hour A-200, Xtreamer PRO
 • Media playere entry level - Xtreamer Sidewinder, Hyundai L11
 
Afişează toate produsele

Căutare avansată

Produse promo?ionale

1.810 RON
1.699 RON
Economisiţi: 111 RON

1.399 RON
1.299 RON
Economisiţi: 100 RON

529 RON
449 RON
Economisiţi: 80 RON

1.450 RON
1.379 RON
Economisiţi: 71 RON

379 RON
299 RON
Economisiţi: 80 RON

649 RON
549 RON
Economisiţi: 100 RON

Viziteaza magazinul HD mag pe ShopMania