AcasăInfo HDHDTV în 7 paşi


HDTV în 7 paşi

Ce_este_HDTV

arrow-right

Ce_este_un_media_player

arrow-right

balance-weight-scale1

arrow-right

arrow-right

ToolSet

arrow-right

Bucura-te_la_maxim_de_HDTV

arrow-right

SuperStock_1555R-307260

HDTV ?

Media player ?

Alege

Comandă

Instalează

Bucură-te

Împărtăşeşte

1. Află ce este HDTV

Ce_este_HDTVHigh definition este un standard video ce are o rezolutie de pana la 6 ori mai mare decat formatele TV clasice. Cele doua standarde majore folosite pentru televiziunea HDTV sunt 720p (rezolutie 1280x720 pixeli - cunoscut ca HD Ready) si 1080p (rezolutie 1920x1080 pixeli - cunoscut ca Full HD). Spre comparatie formatul PAL are rezolutia de 720x576 pixeli, iar NTSC 720x480 pixeli adica de 5 respectiv 6 ori mai mica decat formatele HDTV. Pentru mai multe detalii intrati aici.

Pentru a obtine calitate maxima a imaginii, majoritatea filmelor noi sunt produse in format HD si sunt stocate pe discuri Blu-Ray, ce pot avea o capacitate de pana la 50GB. Filmele high definition se pot stoca si pe PC, de regula in format comprimat (MKV 1080p sau MKV 720p) sau sub forma de imagine (Blu-Ray ISO sau BDMV).

Comparatie a formatului 4:3 SDTV (PAL / NTSC) cu formatul 16:9 High Definition Image Comparatie a rezolutiilor HDTV (720p, 1080i, 1080p) cu rezolutia SDTV (PAL / NTSC 480i)

 

2. Află ce este un media player HD

Ce_este_un_media_playerImagineaza-ti un DVD player pentru TV, un pic mai capabil. Doar ca in loc de DVD are hard disk pe care poti stoca sute de filme, muzica si poze. Acum imagineaza-ti ca poate citi filme HDTV (in format MKV, TS, WMV HD etc). Si ca poti sa il conectezi la retea si sa vezi filmele de pe calculatorul tau si chiar filme de pe YouTube. Imagineaza-ti ca ii adaugi si un DVD player extern pe USB ca sa iti vezi colectia de DVD-uri. Sau de DivX-uri pe care le ai pe DVD. Acum ai un dispozitiv multimedia complet! Acesta este un media center / media player.

 

 

3. Alege un media player HD

balance-weight-scale1Pentru a alege un media player trebuie luati in considerare mai multi factori si trebuie sa stabilesti criteriile care sunt importante pentru tine.

Primul aspect ce trebuie luat in considerare este procesorul / decodorul video. Pe piata, in momentul de fata, exista 3 variante uzuale de procesor video

  • Sigma Designs 8642 / 8643 - 667 Mhz
  • Realtek 1073 - 400 Mhz
  • Realtek 1283 - 400 Mhz

Citeşte mai mult...

 

4. Comandă un media player HD

Shoppingcart_128x128Dacă v-aţi hotărât ce media player vă doriţi, puteţi comanda în următoarele moduri:

 

 

5. Instalează media player-ul HD

ToolSetSfaturi generale de instalare

Inainte de utilizare este recomandat sa cititi manualul cu care este livrat aparatul.

Instalarea unui media player la un TV high definition LCD / LED / Plasma

1. Conectati cablul HDMI la o intrarea corespunzatoarea a televizorului, conectati cablul de retea Ethernet (sau adaptorul de retea wireless) si apoi introduceti alimentatorul in priza.
2. La prima pornire a aparatului, daca nu este afisat nimic pe ecranul televizorului, urmati instructiunile din ghidul de utilizare pentru a selecta modul video corespunzator
3. Faceti un update de firmware al aparatului, utilizand functiile de update via Internet sau descarcand updateul pe un stick USB
4. Parcurgeti meniul de setari a media playerului, in special sectiunea audio-video. Pentru televizoare HD ready setati modul video pe 720p 60Hz, iar pentru televizoare Full HD alegeti modul video 1080p 60Hz;
5. Daca subtitrarile nu sunt afisate corect, verificati ca tipul de codificare a subtitrarilor (Subtitle Encoding) sa fie setat conform recomandarilor din manualul de utilizare.

Citeşte mai mult...

 

6. Bucură-te la maxim de HDTV

Bucura-te_la_maxim_de_HDTVDacă ți-ai cumpărat deja un TV high definition si un media player HD, mai jos ai cateva sfaturi pentru a obține o experiență cât mai plăcută în timpul vizionării unui film.

  • Reglați din televizor luminozitatea, contrastul și culorile astfel încât să pară cât mai apropiate de culorile naturale. Chiar dacă pe moment luminozitatea maximă și contrastul mare par impresionante, la vizionare îndelugată acestea devin obositoare pentru ochi. La majoritatea televizoarelor se pot face setări predefinite ale modurilor video (Picture mode), dar în general pentru filme este rocomandat modul Standard sau eventual Cinema, dacă este întuneric în cameră. Setările Vivid sau Sport pot să devină foarte repede obositoare pentru ochi.
  • Citeşte mai mult...

 

7. Împărtăşeşte cu prietenii

SuperStock_1555R-307260Acum ştii ce înseamnă televiziunea HD. Te ai informat despre oferta de media playere şi ai făcut alegerea potrivită. Ai comandat şi pachetul a venit la momentul potrivit. Entuziasmul din timpul instalării încă nu a trecut. Acum totul este aranjat şi te poţi bucura la maxim de televiziunea HD în timpul orelor tale de relaxare. Dar mai lipseşte ceva...

Citeşte mai mult...

 
Afişează toate produsele

Căutare avansată

Produse promoţionale

379 RON
299 RON
Economisiţi: 80 RON

990 RON
899 RON
Economisiţi: 91 RON

1.810 RON
1.699 RON
Economisiţi: 111 RON

649 RON
549 RON
Economisiţi: 100 RON

1.399 RON
1.299 RON
Economisiţi: 100 RON

949 RON
839 RON
Economisiţi: 110 RON

Viziteaza magazinul HD mag pe ShopMania